بايدها و نبايدهاي عزاداريهاي حسيني از نگاه رهبر معظم انقلاب در بعد سخنراني و تبليغ مساعدهمند
یكي از محورهاي اساسي مجالس عزاداري در ايام ماه محرم الحرام بخش سخنراني و بيان احكام و مطالب ديني است. سخنرانان در ايام اين دو ماه (محرم و صفر) از جمله فعالترين اعضا و اجزاي اين تجمعهاي مذهبي محسوب ميشوند و روش و اسلوب آنها در اداره و جهتگيري مراسم سوگواري بسيار حائز اهميت است. مقام معظم رهبري پيرامون نقش خطير و وظيفه مبلغين در ايام ماه محرم متذكر ميشوند.
«چند سال است كه در ايران و شايد در بقيه نقاط پيرو مذهب اهل بيت در عالم، سنت تبليغ در ماه محرم جاري است. تبليغ در دوراني كه حاكميت اسلام نيست، يك تفاوت اساسي با دوران حاكميت اسلام دارد…. اساس فرق بين
اين دو گونه تبليغ، اين است كه در دوران حاكميت اسلام، دين عبارت از مجموعه مسائل زندگي است، سياست هم جزء آن است، اداره حقوق هم جزء آن است، مسائل ارتباطات خارجي و موضعگيريهاي مسلمانان در مقابل جناحهاي مختلف دنيا هم جزء آن است، مسائل اقتصادي هم جزء همين مجموعه است، ارتباط اشخاص با يكديگر و رعايت اخلاق در امور مختلف زندگي هم جزء آن است. دين يك مجموعه است كه شامل مسائل شخصي و فردي، مسائل اجتماعي، مسائلي كه دستهجمعي بايد انجام بگيرد، مسائلي كه ولو اجتماعي است، ولي يك يك افراد ميتوانند آن را انجام بدهند، مسائلي كه مربوط به سرنوشت دنيا يا سرنوشت آن كشور است ميشود. وقتي ميخواهيم تبليغ كنيم يعني تبليغ همه اينها…»
بنابراين گفته عرصه تبليغ يك عرصه بسيط با چارچوبهاي گسترده است كه بسياري از مسائل و حواشي زندگي انسانها را در برميگيرد. اما رهبر انقلاب در مقاطع متفاوت و با توجه به شرايط موجود مهمترين خصوصيات تبليغ كامل و تبليغ موفق را يادآور شدهاند كه مهمترين آنها عبارتند از:
-1 مبلغان بايد نياز زمانه را بشناسند
-2 منبرها و سخنرانيها بايد انسان ساز و توليد كننده فكر صحيح باشد.
-3 همه عناصر موجود در نهضت عاشورا يعني عاطفه، تعقل و حماسه بايد در سخنرانيها به يك اندازه موجود باشد.
-4 منطق در ارائه مطالب نقش اصلي را ايفا ميكند.
-5 بيان هنرمندانه را نبايد فراموش كرد.
-6 پيرايههاي مضر بايد از فرهنگ عاشورايي زدوده شود.
-7 مرثيهخواني(مستند و مستدل) نبايد از منبرهاي سخنراني جدا شود.