نه چربی خون، نه بیماری قلبی و نه سرطان!
یافتههای اخیر پژوهشگران نشان میدهد مصرف یک چغندر نیمکیلویی، 35 درصد از فولات مورد نیاز بدن را تامین میکند و دریافت این مقدار کافی از فولات موجب کاهش سطح ترکیبی در خون به نام هموسیستئین میشود. در صورت افزایش این ترکیب در خون، عوامل ایجادکننده بیماریهای قلبی افزایش مییابد. لبو از جمله سبزیجاتی است که سرشار از فیبرهای محلول بوده و باعث کاهش سطح کلسترول بد LDL میشود. لبو به خاطر رنگ منحصر به فردش سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدان است.
ترکیبات آنتیاکسیدانی مانع از بروز سرطان شده و حتی از پیشرفت بیماری جلوگیری میکند و از این طریق نیز ریسک بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. در چغندر ترکیباتی به نام کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها وجود دارد که هم موجب کاهش کلسترول شده و هم از آسیبهای احتمالی که رادیکالهای آزاد به دیواره عروق وارد میآورند، جلوگیری میکند و نهایتا بروز سکتههای قلبی را کاهش میدهد. به این دلیل مصرف چغندر آبپز همراه کمی شکر در این روزها بسیار مفید است، خصوصا در افرادی که سابقه بیماریهای قلبی در آنها وجود دارد. از دیگر فواید لبو مىتوان به کنترل فشار خون بالا اشاره کرد؛ به این ترتیب که در هر 100 گرم چغندر، 380 میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مىکند.