فتنه جدید علیه شیعه
“الاسباط” نامی است که این روزها آن را بسیار میشنویم و برایمان دغدغههای فراوانی را ایجاد کرده است.
داستان از اینجا شروع میشود که یک موسسه سینمایی در کویت با حمایت ثروتهای بادآوردهی شیوخ عرب و عمدتاً وهابی، به ساخت یک سریال توهین آمیز پرداخته و در آن با تحریف واقعیتهای مسلّم تاریخی به افسانهای بودن پیدایش تشیع و ریشههای یهودی این مکتب نورانی پرداخته.
این مجموعهی تلویزیونی که با هزینهی سرسام آوری تولید شده است، اهداف شومی را دنبال میکند که از جمله آن می توان به تطهیر چهرهی معاویه، مبهم بودن ریشههای تأسیس مذهب تشیع و بیمشکل بودن امامان شیعه با معاویه اشاره نمود.
تصور میشود این سریال موهن، در پاسخ به سریالهای تاریخی پرمخاطب ایرانی از جمله مختارنامه و سریال امام علی (علیهالسلام) ساخته شده است.
هرچند چهرهی فریب کار معاویه و ضربههای سهمگین او بر پیکرهی دین امری روشن و غیرقابل انکار میباشد و دشمنی های او نسبت به امیرالمومنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) و حضرت امام حسن مجتبی ثابت شده و مبرهن است، اما این سریال تفرقه افکن، سعی در تطهیر چهرهی ننگین و تاریک او دارد.
سردمداران تفکر سلفی و وهّابی یک روز با تخریب قبور مطهر اهل بیت در بقیع و سامرا و امروز با پخش سریال های بی اساس. در این خصوص توجه چند نکته ضروری و اجتناب ناپذیر است:
هر روز روش جدیدی را برای مخدوش نمودن چهره ی تابناک و ساحت مقدس تشیع به کار می گیرند.
1-طبق آیه “فمن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم” اینگونه به ما امر شده است که در برابر روشهای تهاجمی دشمنان فرهنگی و غیرفرهنگیمان باید از همان روش و از همان شیوه برای مقابله با آنها استفاده کنیم.
اگر آنها به تولید نرم افزار می پردازند، ما هم باید از همین طریق به مبارزهی با آنها بپردازیم.
اگر ساخت و پخش فیلم و سریال را در دستور کار خود قرار میدهند، ما هم همین شیوه را باید سرلوحه کار مبارزاتی خود قرار دهیم.
اگر چه در سالیان اخیر سریالهای ارزشمندی در حوزهی مسایل تاریخی و به ویژه تاریخ اسلام ساخته و پرداخته شده است، اما به نظر میرسد رویکرد هنری و زیباشناختی این آثار بر جنبه های تاریخی، کلامی و اعتقادی آن غلبه داشته و همین امر خلاء و زمینه ای برای رخنهی فتنه گران شده است.
2- هر چند حفظ وحدت و صیانت از میراث گران بهای امام راحل (ره)در اتحاد مسلمین امری خطیر و حیاتی به شمار میرود، اما دفاع از حریم مکتب تشیع و کنار نیامدن با تبلیغات مسموم ضدشیعی هم وظیفه ای دینی و غیرقابل انکار است.
نقد عالمانه و بررسی علمی و تاریخی منابع تاریخی اگر در چارچوب اخلاق و ادب رسانه ای باشد،لطمهای به اتحاد مسلمین نخواهد زد.
3- رسانههای دیداری و شنیداری، مطبوعات و پایگاههای اینترنتی، سازمانها و نهادهای فرهنگی و در رأس همه حوزه های علمیه و تریبونهای رسمی مذهبی باید با موضع گیری به موقع و تقبیح این اقدام، نسبت به تکرار آن جلوگیری کنند.
باید دانست که این اقدامات حلقه ی جدیدی است از زنجیره ی جنگ نرم دشمنان علیه با ارزشترین میراث تشیع که به حول و قوهی الهی با پاسخی مناسب و فراگیر در جهان اسلام روبرو خواهد شد.
سایت تبیان ضمن محکوم کردن این عمل سازمان یافته ی مخرب، در راستای آگاه سازی کاربران مؤمن و متعهد خود در سلسله مطالبی به نقد کارشناسانهی این سریال خواهد پرداخت.