عملیات مرصاد
در روز پنجشنبه ۶ مرداد ۱۳۶۷ عملیاتى که بعدها به عملیات مرصاد مشهور شد با رمز یا «على بن ابى طالب(ع)» آغاز شد. در این عملیات ۳ گردان از تیپ نبى اکرم (ص)، تیپ مسلم و یک گردان از ایلام از پشت به اسلام آباد حمله کردند. منافقین تصور مى کردند که نیروهاى عراقى همچنان در این مناطق حضور دارند، حال آنکه نیروهاى عراقى عقب نشینى کرده و این منطقه در دست نیروهاى ایرانى بود. به همین دلیل نیروهاى ایرانى توانستند به راحتى از این محور وارد اسلام آباد بشوند. پیش از این نیز نیروهاى یکى از گردان هاى سپاه که اهالى اسلام آباد بودند و به تمامى راه هاى شهر آشنایى داشتند با نفوذ به داخل شهر با دشمن درگیر شده و سازماندهى آنان را در داخل شهر برهم زدند.
به طور کلى این عملیات به فرماندهى سپاه پاسداران و پشتیبانى هوانیروز ارتش از سه محور اسلام آباد، چهارزبر و جاده قلاجه انجام شد. در اثر پیشروى نیروهاى ایرانى در ساعت ۲ بعداز ظهر ۷ مرداد اسلام آباد از اختیار نیروهاى منافقین خارج شد و بلافاصله پس از آزادسازى شهر اسلام آباد یگان هاى سپاه پیشروى به سوى کرند را آغاز کرده و آنجا را نیز به تصرف خود درآوردند. در این عملیات خلبانان هوانیروز با ۱۲۳ سورتى پرواز مواضع دشمن را درهم کوبیدند و چون دشمن روى جاده آسفالته حرکت داشت و با اتخاذ این تاکتیک غلط متحمل تلفات و خسارات فراوانى شد. طى این عملیات یکهزار و ششصد تا دوهزار تن از نیروهاى مجاهدین خلق کشته و حدود یکهزار نفر از آنان نیز زخمى شدند.
در میان کشته شدگان و اسرا تعدادى از کادرهاى سازمان و فرماندهان تیپ ها نیز دیده مى شد. مثل محمود مهدوى فرمانده محور، مهدى افتخارى مسؤول هیئت اجرایى، پرویز کریمیان با اسم مستعار جهانگیر مسؤول تیپ جهانگیر، اصغر زمان وزیرى با اسم مستعار وحید از مسؤولین کادر اجرایى ، بهمن جانشین فرمانده تیپ، افسانه، فرمانده تیپ افسانه. باقربیگى از هیأت اجرایى، على خدایى صفت و فردى به نام معصومى، اینها از افرادى بودند که مشخصاً از مسؤولین رده بالاى آنها تا الآن کشته شده اند. غلام رضا پورگل هم که مسؤول محور پنجم بودو هدایت عملیات را قرار بود و در محور و در محور قزوین - تهران به دست بگیرد کشته شد. علاوه بر اینها یکهزارو۱۲۷ خودرو نیز به همراه داشته اند که اکثرشان منهدم شد ویا به غنیمت در آمده است. عجیب اینجاست که این وسایل نقلیه از ۷۰۰ کیلومتر بیشتر کار نکرده اند ضمناً ۲۰۰ تانک و نفربر ساخت برزیل هم در این میان بودند. بدین ترتیب منافقین پس از تحمل یک شکست استراتژیک در پشت تنگه «پاطاق» روز جمعه ۷ مرداد ۱۳۶۷ رسماً اعلام کرد که از شهرهاى اسلام آباد و کرند عقب نشینى کرده اند.